Vocalis 100 jaar

Op 24 april was het 100 jaar geleden dat Vocalis werd opgericht als 'Kerkkoor der Hervormde Gemeente te Schiedam'. Hier vind je een impressie van het speciale jubileumconcert dat het koor op 30 maart 2019 opvoerde. Het koor werd daarbij begeleid door leden van het Holland Kamer Orkest, organist Rien Donkersloot. Sopraan Anneke Bliek nam de solostukken voor haar rekening.

Foto's © Nils Boeser

Programma

 • Jauchzet dem Herrn
  Felix Mendelssohn Bartholdy
 • Dear Lord and Father of mankind
  uit "Judith", Hubert Parry
 • Sopraansolo: Be Thou my vision
  Bob Chilcott
 • God so loved the world
  uit "The Crucifiction", John Stainer
 • Orgelsolo: Adagio in E major
  Frank Bridge
 • Requiem
  John Rutter

'Applaus'

Felicitatie KCZB

De Koninklijke Christelijke Zangersbond, KCZB, feliciteerde het koor met het jubileum. Namens het bestuur bood de heer Van der Gaarden het beeldje 'Applaus' aan.

Nog te verwachten

J.S. Bach

Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (BWV 106)

Op zondag 17 november 2019 staat deze cantate centraal in de kerkdienst in de Grote- of Sintjanskerk. Dit is één van de bekendste Bachcantates en staat ook wel bekend als de begrafeniscantate of "Actus Tragicus". Het thema is sterven vanuit het perspectief van het oude testament en het nieuwe testament. De cantatetekst is een compilatie uit verschillende delen van de Bijbel, oude koralen en een liedboek uit Leipzig uit de 17e eeuw met teksten van Maarten Luther en Adam Reusner.
Het koor zal begeleid worden door het orkest Collegium Delft. Nadere informatie over solisten volgt nog.

Jubileumconcert Vocalis 100 jaar